LUONTOKATO

Metsien ennallistamisesta on viimeaikoina ollut puheena. Luin juuri montakin luontokatoon liittyvää juttua ja yksi niistä oli Antero Ollilan blogikirjoitus Uudessa Suomessa.

Nyt ymmärrän mistä on kysymys. Ilmasto alkaa olla 35-vuotisen lämpösyklinsä päässä ja edessä on kylmä 35-vuotinen ilmastojakso, kun NAO ja AMO menevät siniselle.

Niinpä vihreät ovat lanseeranneet maailmaan uuden hysterian – luontokato. Se on näin vaalien alla hyvä teema, kun voidaan unohtaa ne yli 10 kriisiä, jotka meillä on tällä hetkellä päällä energiansaannin huoltovarmuuskriisin lisäksi ja joita tulisi hoitaa kuntoon, jotta Suomessa voisi elää jatkossakin.

Tällä pikku hiljaa ilmastonmuutoksen tilalle tulevalla uudella hysterialla on samoja piirteitä kuin ilmastohysterialla, kun sitä todistellaan adjustoimalla erilaisia asioita. Nyt Suomen FMI:n kaltainen myrkynvihreä julkisen rahoituksen varassa oleva laitos LUKE on adjustoinut metsien käytön tilanteen tätä uutta luontokato hysteriaa tukevaksi. Ja kuinkas muuten, HS innolla uutisoi ottamatta asioista selvää kuten Ollila blogissaan hyvin osoittaa. Linkki: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/erikoista-matematiikkaa-hesarissa-metsien-hiilinielu-romahti-kun-se-kasvoi/?

”Akateemiset tutkijat ovat viimeisen viiden vuoden aikana kyseenalaistaneet Luken laskelmat. Tämähän sopii erinomaisesti valtamedialle (Yle, MTV3 ja Hesari), jossa toimittajien vallitseva maailmankatsomus on tumman vihreä. Hesarissa ilmastonmuutosasiat ovet menneet täysin överiksi.”

Toki luontokato on otettava vakavasti. Jo 1900-luvun alun pikkuruinen Suomen populaatio sai tuhottua eläinlajeja liki sukupuuttoon. Onneksi nykyiset metsästäjä ja metsiemme omistajat ovat erittäin vastuullisia ihmisiä.

Ihminen aiheuttaa toimillaan sukupuuttoja ja luontokatoa monella tapaa. Esimerkiksi niin, että sammuttaa metsäpalot. Suomen monimuotoinen luonto vaatii metsäpaloja, joita on ollut noin kerran 100 vuodessa. Tuhkasta kun nousee uusi elämä. Nyt metsäpalojen puute uhkaa noin 20-100 plus lajia sukupuutolla.

FAKTAN TARKISTUSTA – MAAPALLO VIHERTÄÄ

Tosiasiassa maapallo vihertää paremmin kuin koskaan keskiajan lämpökauden jälkeen. Sen on NASA todennut ja se näkyy oikein hyvin monista valokuvista, kuten alla olevat kuvat osaltaan osoittavat.

Maapallo vihertää jopa niin hyvin, että maapallolla on ihmisellä loistavat olosuhteet lisääntyä ja niinpä tällä lämpökaudella sen alusta alkaen maapallon väkiluku on kasvanut 120 vuodessa 1 miljardista 8 miljardiin ihmiseen ja vuotuisen 83 miljoona lisäihmisen vauhdilla 10 miljardin raja rikkoutuu 2050 paikkeilla, ellei kylmenevä ilmasto ala rajoittamaan kasvuvauhtia ja jopa alentamaan maapallon väkimäärää. Keskiajan lämpökaudella tutkijoiden mukaan maapallon väkiluku vain kaksinkertaistui.

Maapallon vihertyminen näkyy myös Australiassa.

Onpa asia todettu tieteellisissä julkaisuissakin

Suurin vihertyminen on tieteen mukaan Etelä-Amerikan, Afrikan ja Australian trooppisissa sademetsissä, lähde

ILMASTON LÄMPENEMINEN EDELLISEN KERRAN ja sen luontovaikutukset

Menneiden historiankirjoitusten mukaan Suomessa oli jo 1930-luvulla niin loistavan lämpöiset ilmasto-olosuhteet, että vehnää viljeltiin Lappia myöten, kun ilmastomme siirtyi 500 km etelämmäksi.

Joinakin talvina saatiin ruissatoa jopa tammikuussa.

Omenapuut siirtyivät 100 km pohjoisemmaksi.

Linnut alkoivat talvehtimaan arktikalla ja Siperian ikirouta vaelsi pohjoiseen.

Harvinaisia lintulajeja bongattiin Kilpisjärvellä.

Myös kattohaikaraa jo siihen aikaan bongattiin Suomessa.

Lappi lämpeni 3 asteella ja Huippuvuoret jopa 9 asteen verran.

Suomi lämpeni keskimäärin 2 asteen verran, kertoi FMI:n johtaja Keränen vuonna 1939. Ilmaston palautuminen näkyy monessa luonnon omassa mittarissa, kuten Tornionjoen jäidenlähdössä ja Japanin kirsikkapuisen kukinnassa.

Tosin mittauspisteitä oli vain muutama Suomessakin, kun prof Keränen ilmaston nopeasta lämpenemisestä raportoi, mutta se näkyi erittäin selvästi luonnossa, kun talvetkin olivat 1930-luvulla lämpöisemmät 10 vuoden keskiarvona mitattuna kuin ovat olleet 2010-luvulla.

Tuo 1930-luvun lämpökausi talvien osalta näkyy tietysti myös Itämeren jäiden laajuudessa ja sen FMI:n Vainio vahvistaa. (HUOM:! luvut ovat tuhansia neliökilometrejä)

Nyt tässä 2000-luvulla meneillään olevassa ilmastojaksossa ei edellä mainittuja luonnon mullistuksia taideta saavuttaa. Nykyinen ilmastonmuutos, joka hyvin näkyy Norjan kuvassa, näkyy tietysti myös Mauri Timosen ja Risto Jalkasen tekemässä ilmastotutkimustyössä.

Risto Jalkanen neulaset

Mauri Timosen lustotutkimus

ILMASTO- JA METSÄKATOPANIIKKI

Ilmaston nopea lämpeneminen havaittiin kansan keskuudessa jo 1900-luvun alussa, mutta siihen aikaan ilmastotiede oli järjissään ja toppuutteli ihmisten kuvitelmia.

Nykyisin vastaavalla asialla on paniikki, joka oli 1900-luvun alussa. Ilmatiede ei enää toppuuttele, vaan heittää löylyä kiukaalle sen minkä ehtii.

Tavalla tai toiselle on aina hysteriaan haluttu luoda kansan keskuuteen, koska pelokas kansa on helppo pitää nöyränä.

Seuraava 35 vuoden kylmä jakso on alkamassa

1900-luvun alussa ilmatiede tunnisti sellaiset jaksolliset meidän ilmastoomme vaikuttavat tekijät kuin NAO ja AMO.

Näistä NAO vaikuttaa eniten meidän talviimme.

Nyt pohjoisnavalla on toista vuotta erittäin hyvä jäätilanne ja koillisväyläkin on suljettu.

Vaikka Pohjoisnavan on ennustusten mukaan pitänyt olla sula jo monena kesänä.

Niinpä varmaan kun sattuu niin, että kylmä Siperian tuuli ja lämmin koillistuuli kohtaavat rannikolla, sinne sataa lunta.

Toki tämänkin asian eli lumisuuden on yksi ilmastotiede tutkinut, kun meteorologit höpisevä sulavasta navasta kansalle, kun navalla on paras talvi aluillaan jo toisena vuotana peräkkäin.

JOHTOPÄÄTÖS

Suomen talvien jäähtyminen NAO:n lämpöisen 35-vuotisen jakson päättymisen takia on synnyttänyt uuden luontokatohysterian, joka pitääkin paikkansa, koska kylmenevässä ilmastossa varsinkin Suomessa se näkyy luontokatona. Kun 1600-luvulla oli kylmä jakso, syötiin jopa lapsia nälkäänsä. 1800-luvulla Saksassa kuoli kylmyyteen miljoonia ihmisiä. Uhkia on siis edessä päin ja niihin kaikkiin tulee suhtautua vakavasti, etteivät ne yllätä housut kintuissa, kuten on energianhuollossa pääsyt tapahtumaan, kun energiapolitiikan kautta ollaan monella tavalla sössitty energianhuoltovarmuus ja nyt 2022 ja jo enennen sotaa talvella 2021 oltiin vakavassa energiakriisissä.

Kuinka kaikki pääsi käymään vihreän siirtymän puitteissa, vaikka niin moni varoitteli.

Erikoista on se, että luontokatoa saa vapaasti tehdä, kun se tehdään aatteen kautta.

Vihreän logiikan mukaan se ei haittaa, että tehdään lepakoita, hyönteisiä ja varsinkin suurlintuja tappavia tuulimyllyjä Suomi täyteen, kun joku muukin niitä jo ennestään tappaa.

Eikä siinä jää linnuille ruokakaan, kun valtavat kärpäslätkät pyörivät. Saksassa on arvioitu, että myllyt tappavat vuodessa noin 1,2 biljoonaa hyönteistä.

Nähtäväksi jää se, kuinka aurinkoinen tulevaisuus meillä on ilmastomme puolesta edessä! Se kun ei ole ikinä ollut stabiilissa tilassa ja ilmastonmuutos on kaiken aikaa meneillään johonkin suuntaan eri luonnon syklien tai vaikkapa tulivuorien purkausten aikaansaamana

Kirjoittanut JYRKI ITKONEN

Eläkkeellä oleva voimalaitospäällikkö. 42 vuoden työkokemus. Sivutoiminen energiatekniikan eri oppiaineiden opettaja HTOL 1996-2006. DI, ylikonemestari. Energiatekniikka ja -talous, ympäristötekniikka, TKK.